Головою громадської ради не може бути обрано посадову або службову особу органів місцевого самоврядування. Кількісний склад громадської ради визначається установчими зборами https://rodovid.rv.ua/ та засіданнями громадської ради. У ході роботи за більшістю голосів закритого рейтингового голосування обрано персональний склад членів Громадської ради (список додається).

громадська рада при фонді соціального страхування

Громадська рада при Державній архівній службі працює згідно зПоложенням про неї, затвердженим наказом Державної архівної служби України від 13 жовтня 2020 року № 132 “Про затвердження Положення про громадську раду при Державній архівній службі України”. Голова Громадської ради при Пенсійному фонді України Оксана Денісова поінформувала учасників зібрання щодо періоду діяльності Громадської ради з урахуванням ухвалених Урядом України змін до постанови «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики». Громадська рада інформує орган та громадськість про свою роботу шляхом розміщення в обов’язковому порядку в спеціально створеній рубриці “Громадська рада” на офіційному веб-сайті органу та оприлюднення в інший прийнятний спосіб матеріалів про установчі документи, план роботи, керівний склад, прийняті рішення, протоколи засідань, щорічні звіти про її роботу. Повноваження голови громадської ради можуть бути припинені за рішенням громадської ради у разі припинення його членства у раді, а також виникнення підстав, передбачених Положенням про громадську раду. Громадська рада інформує в обов’язковому порядку Фонд та громадськість про свою роботу шляхом розміщення у спеціально створеній рубриці “Громадська рада” на офіційному веб-сайті Фонду та оприлюднення в інший прийнятний спосіб матеріалів про установчі документи, план роботи, керівний склад, прийняті рішення, протоколи засідань, щорічні звіти про її роботу. Фонд за результатами розгляду пропозицій Громадської ради інформує членів Громадської ради та громадськість шляхом оприлюднення відповідної інформації на своєму офіційному веб-сайті та в інший прийнятний спосіб.

Рішення

Для формування складу громадської ради орган утворює ініціативну групу з підготовки установчих зборів за участю інститутів громадянського суспільства. Сорок сім інститутів громадянського суспільства виявили бажання делегувати своїх представників до Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради. За результатами перевірки документів, члени ініціативної групи одноголосно ухвалили рішення про допущення всіх кандидатур до участі в установчих зборах. Склад ініціативної групи для формування складу Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) затверджено розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від sixteen липня 2021 року № 1595. У бюлетені зазначаються в алфавітному порядку прізвища, імена, по батькові всіх кандидатів до складу Громадської ради, допущених до участі в установчих зборах, а також найменування інституту громадянського суспільства, який вони представляють. Бюлетень заповнюється шляхом обов’язкового проставлення учасником установчих зборів позначок біля прізвищ, імен, по батькові обраних кандидатів до складу Громадської ради у кількості, що відповідає визначеному кількісному складу Громадської ради.

Прилуцька Міська Рада

Своїм рішенням члени Громадської ради підтримали клопотання голів громадських організацій та рекомендувати міському голові до Міжнародного дня Чорнобильської катастрофи нагородити відзнакою міського голови м.Прилуки «За заслуги» представлені кандидатури. Розраховані органами соціального захисту населення суми пільг перераховуватимуть АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма). У ході засідання розглянуті подання голів громадських організацій Прилуцької міськрайонної Спілки ветеранів Афганістану при УСВА Олега Дем’яненка та Володимира Нежиборця ГО «Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини» з нагоди 31-ї річниці виводу військ з Афганістану про нагородження Відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги» членів їхніх організацій. Про делегування представників Громадської ради до складу журі місцевих мистецьких конкурсів «Місто моє» та «Кольорове місто» доповіла начальник відділу культури і туризму міської ради Катерина Мовчан. Змінами визначено умови за яких допомога на дітей одиноким матерям не призначається.